Bemutatkozás

A Továbbképzési Osztály ellátja a Belügyi Továbbképzési Kollégium titkárságának feladatait, működteti a Rendészeti Vezetőképzési, Továbbképzési és Vizsgaportált (a továbbiakban: RVTV portál), végrehajtja a belügyminiszter irányítása alá tartozó belügyi szervek vezetői, tiszti és tiszthelyettesi állományának továbbképzésével kapcsolatos feladatokat. Ellátja a rendészeti feladatokat ellátó személyek és a segédfelügyelők továbbképzésével kapcsolatos feladatokat; közreműködik a személy- és vagyonőrök továbbképzésének és vizsgáztatásának lebonyolításában, ellátja a BM szakmai felügyeletébe tartozó, az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképesítésekkel kapcsolatos feladatokat, tevékenységeket. Feladatkörébe tartozik a vízügyi továbbképzési rendszer kialakítása és működtetése, a rendészeti alap- és szakvizsgával összefüggő tevékenységek végrehajtása.

A Továbbképzési Osztályon belül három szakterület látja el a rendészeti továbbképzési rendszerrel kapcsolatos feladatokat.
A Programminősítő és Nyilvántartási Szakterület látja el a Belügyi Továbbképzési Kollégium titkárságának feladatait, valamint végzi a továbbképzések egyszerűsített nyilvántartásba vételi, illetve a programminősítési eljárás lefolytatását. Felmerült igények alapján továbbképzési programfejlesztéssel és a rendfokozati vizsgával kapcsolatos feladatok elvégzésével is foglalkozik.

A Rendészeti Továbbképzési Szakterület gondoskodik a rendészeti továbbképzések szervezéséről, lebonyolításáról, a kapcsolódó adminisztrációs feladatok koordinálásáról. Kapcsolatot tart a felnőttképzési intézményekkel, valamint a belügyi szervek adminisztrátoraival.

A Képzési és Informatikai Innovációt Támogató Szakterület közreműködik az RVTV portál moduljainak fejlesztésében, e-learning tananyagok kidolgozásában. Együttműködik az informatikusokkal, fejlesztőkkel, igény szerint statisztikai adatszolgáltatást nyújt

A Továbbképzési Osztály a 1135 Budapest, Szegedi út 35-37. szám alatti telephelyen működik.
Levelezési cím: 2090 Remeteszőlős, Nagykovácsi út 3.
Személyes ügyintézés: 1135 Budapest, Szegedi út 35-37. „C” épület III. emelet