Bemutatkozás

A Továbbképzési Osztály végrehajtja a belügyminiszter irányítása alá tartozó belügyi szervek vezetői, tiszti és tiszthelyettesi állományának továbbképzésével kapcsolatos feladatokat, ellátja a Belügyi Továbbképzési Kollégium titkárságának feladatait, működteti a Rendészeti Vezetőképzési, Továbbképzési és Vizsgaportált (a továbbiakban: RVTV portál), valamint a Rendvédelmi igazgatási alkalmazottak továbbképzési rendszerét (a továbbiakban: RIASZ modul). Feladatkörébe tartozik továbbá az Országos Vízügyi Főigazgatóság továbbképzési rendszerének működtetése, valamint a vízügyi továbbképzéssel összefüggő tevékenységek végrehajtása.

A Továbbképzési Osztály látja el a Belügyi Továbbképzési Kollégium titkárságának feladatait, továbbá az Osztályon belül három szakterület hajtja végre a rendészeti továbbképzési rendszerrel kapcsolatos feladatokat.

A Programminősítő és Nyilvántartási Szakterület végzi a továbbképzési programok egyszerűsített nyilvántartásba vételi-, illetve a programminősítési eljárás lefolytatását. Felmerült igények alapján továbbképzési programfejlesztéssel és a rendfokozati vizsgával kapcsolatos feladatok végrehajtásával is foglalkozik.

A Rendészeti Továbbképzési Szakterület gondoskodik a rendészeti továbbképzések szervezéséről, lebonyolításáról, a kapcsolódó adminisztrációs feladatok koordinálásáról. Kapcsolatot tart a felnőttképzési intézményekkel, valamint a belügyi szervek adminisztrátoraival.

A Képzési és Informatikai Innovációt Támogató Szakterület közreműködik az RVTV portál moduljainak fejlesztésében, e-learning tananyagok kidolgozásában. Együttműködik az informatikusokkal, fejlesztőkkel, igény szerint statisztikai adatszolgáltatást nyújt.

Cím: 2090 Remeteszőlős, Nagykovácsi út 3.

Linkek:
rvtv.bmkszf.hu
riasz.bmkszf.hu