Dr. Sike Veronika

Dr. Sike Veronika r. alezredes

Vezetőképzési Igazgatóság, igazgató

Szakmai háttér
1997-ben kerültem a rendőrség kötelékébe, amikor felvételt nyertem a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakára. Akkor még 250-en voltunk rendőrtanoncok a nappali tagozaton egy évfolyamban, aminek, illetve a Főiskola erős szocializációs hatásának köszönhetően teljes körűen asszimilálódtam és bennem is kialakították a „mi” tudatot, az általunk képviselt szervhez, szervezethez való erős kötődést. A főiskolai tanulmányaimat követően a BRFK-n sikerült elhelyezkednem vizsgálóként, a feladatot és a munkahelyi légkört egyaránt nagyon szerettem. Majd érkezett egy telefonhívás a Rendőrtiszti Főiskoláról, amely egész életemre kihatással lett, amelynek köszönhetően a szakmai karrierem az oktatás/képzés irányába teljesedik/teljesedett ki. Ezt követte 12 év a Főiskolán, végigjártam egyfajta szamárlétrát, folyamatosan fejlődtem hála a sok támogatásnak, amit akkori vezetőimtől és kollegáimtól kaptam. A rektor titkárságvezetőjeként, illetve később a jogi területért felelős vezetőként alkalmam nyílt a bizonyításra, hogy megmutassam a bennem rejlő potenciált. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem megalakulását követően lehetőséget kaptam a Belügyminisztériumban a belügyminiszter feladat- és hatáskörébe tartozó oktatás teljes spektrumát megismerni, felügyelni, illetve az esetleges fejlődési/fejlesztési irányokra rámutatni, javaslatokat tenni. Hihetetlen szakmai elismerés számomra, hogy a Belügyminisztériumban eltöltött „rövidebb idő” ellenére dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr a munkámat emléktárgy adományozásával honorálta, amikor az újabb szakmai kihívásoknak engedve, az akkori BM Oktatási, Képzési és Tudományszervezési Főigazgatóság vezetőképzési igazgatói feladatait elvállaltam. Az ismeretalapú képzés után a kompetencia-fejlesztés irányába tolódott el a munkavégzésem fókusza. Mindennek köszönhetően folyamatosan szélesedik látóköröm az oktatás/képzés/fejlesztés terén.

Hitvallás
Eddigi pozitív tapasztalataim azt mutatják, hogy a jól végzett munka elnyeri méltó „büntetését”, azaz mások is látják, észreveszik és értékelik. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, a helyünkön, vagy ahogy a képzéseinken tanítjuk: megfelelő embert a megfelelő helyre.
Mindemellett hiszem, hogy a tehetséges fiatalokat fel kell karolni, támogatni, segíteni, nevelni és formálni kell őket, úgy ahogy anno engem formáltak azzá, aki most vagyok.

Elérhetőség
Városi telefon: 06-1-391-3530
Városi fax: 06-1-391-3533
BM: 38-732
BM fax: 38-753
Mobil: 06-20-452-1425
E-mail: sike.veronika@bmkszf.hu