dr. Sabjanics IstvánDr. Sabjanics István
Tudományszervezési Osztály, osztályvezető, főiskolai tanár

Szakmai háttér
1979-ben végeztem a Kossuth Lajos Katonai Főiskola rakéta-tüzér szakán, majd a Janus Pannonius Tudományegyetem pedagógia szakán, valamint elvégeztem a Rendőrtiszti Főiskola átképzőjét.
1979 óta dolgozom a rendészet különböző területein hivatásosként, majd közalkalmazottként. A rendszerváltás idején aktív szerepet vállaltam egy korszerű, védelmi és biztonsági szolgálat (Kormányőrség) létrehozásában, szakmai alapjainak megalkotásában, valamint annak működtetésében.
A társadalmi viszonyok átalakulását követő intenzív, diplomáciai utazás és fogadás, valamint az egyre gyakoribb konferenciaturizmus számtalan bonyolult és váratlan helyzetet teremtett a nagy változásokon átment szervezet életében, amelyet munkatársaimmal együtt sikeresen oldottunk meg.
Munkám elismeréseként a Magyar Köztársaság elnöke 1994-ben kinevezett rendőr dandártábornokká. Pályafutásom során mindvégig szem előtt tartottam a folyamatos tanulás, képzés, a „lifelong learning” gondolatiságát és erre ösztönöztem munkatársaimat is.
2001-ben PhD fokozatot szereztem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. 2010-ben a miniszterelnök kinevezett főiskolai tanárrá. 1977 óta folyamatosan oktatok különböző főiskolákon, ahol az oktatás mellett részt veszek az ott folyó kutatásokban is. Tagja vagyok az MTA Köztestületének, az MTA IX. Osztály Jövőkutatási Tudományos Albizottságának és Oktatási Munkabizottságának, továbbá állandó tagja vagyok a Belügyi Tudományos Tanácsnak.

Hitvallás
Meggyőződésem, hogy egyedül a folyamatos tanulásban, fejlődésben találjuk meg az igazi biztonságot. Vallom, hogy a nevelés teremti az embert és az ember a Hazát. Hiszek az egyetemes emberi értékekben, a legkisebb társadalmi egységben, a családban, a szeretet erejében.

Elérhetőség
Városi telefon: 06-26-795-911
Városi fax: 06-26-795-919
BM telefon: 24-612
BM fax: 24-650
Mobil: 06-30-949-0451
E-mail: istvan.sabjanics@bm.gov.hu