Részvétel CEPOL képzésen

Részvétel CEPOL képzésen
A CEPOL szervezésében 2016. május 17-20. között Lisszabonban megrendezett „74/2016 Train the Trainers – Step 1” képzésen Magyarországot dr. Jankóné Lindmayer Anna, a Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóság Vezetőképzési Igazgatóságának a vezetővé képző tréningek megtartásáért felelős tréner munkatársa képviselte. A tréningen a felnőtt tanulásról, az interkulturális különbségek jelentőségéről, a különböző ICT eszközök használatáról, a képzéseken nyújtott teljesítmény értékelésének jelentőségéről...

A CEPOL szervezésében 2016. május 17-20. között Lisszabonban megrendezett „74/2016 Train the Trainers – Step 1” képzésen Magyarországot dr. Jankóné Lindmayer Anna, a Közszolgálati Személyzetfejlesztési Főigazgatóság Vezetőképzési Igazgatóságának a vezetővé képző tréningek megtartásáért felelős tréner munkatársa képviselte.

A tréningen a felnőtt tanulásról, az interkulturális különbségek jelentőségéről, a különböző ICT eszközök használatáról, a képzéseken nyújtott teljesítmény értékelésének jelentőségéről és módjairól, a motivációról, valamint a tudományos munkák szerepéről és az oktatásba történő integrálásáról volt szó. A résztvevőknek az októberi folytatásig több feladata is van, többek között egy webinárium elvégzése, a CEPOL elvárásainak megfelelő oktatási terv elkészítése és bemutatása.

A szervezők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy jó hangulatú, bizalmi légkört teremtsenek. Olyan összetett gyakorlatot kellett a résztvevőknek megoldani, amely érzékenyítette és nyitottabbá tette őket a hét folyamán megbeszélt témák jobb megértésében. Számos kiváló gyakorlattal ismerkedhettek meg a csoport tagjai a többi tagállam képviselőjének jobb megismerése és szakmai tapasztalatának megosztása során.

A Vezetőképzési Igazgatóság profiljából adódóan a „Train the Trainers Step 1” és a „Train the Trainers Step 2” kurzusokon való részvétel nagy jelentőségű. A rendészeti vezetők, illetve jövőbeni vezetők magas szintű képzését jelentősen elősegíti, illetve a KSZF munkáját szélesebb körben bemutatja.